PRATER – VIENA

Pentru mulţi, loc de amuzament, pentru câţiva, tărâm al visurilor nostalgice şi pentru aproape toţi – o oază verde şi locul Roţii Uriaşe, unul dintre cele mai renumite simboluri ale Vienei. În Praterul vienez sezonul se deschide în luna martie şi se încheie în luna octombrie. Dar Roata Uriaşă cunoscută în toată lumea şi alte puncte de atracţie turistică sunt deschise tot anul.

Atractii in Prater Viena:
Cele mai vechi si mai renumite:
Marea Roata Vieneza (Riesenrad) – Un simbol al Vienei, cea mai veche roata si cea mai mare din Europa Continentala. Din ea se poate admira privelistea intregii Viene. Are un diametru de 60,96 m, 30 de cabine si o viteza de rotire de 2,7 km/h.
Celebra roata a fost inaugurata in 1897 celebrand a 50-a aniversare a domniei lui F.Josef. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial a fost distrusa si reconstituita in 1947.
La intrarea vei afla si cate ceva despre istoria parcului, un mic muzeu cu figurine in miniatura fiind chiar acolo.

Carousel-ul cu cai vii (Ponny – Caroussel) – O cursa in animalul-simbol al Vienei: calul!

Pentru adulti, 4 casino-uri se regasesc printre cladirile colorate din parc, si deasemenea un Planetarium si un teren de mini golf.

Dintre cele mai noi atractii in Prater Viena:
- Rotorul Magic al lui Calafati (doua statui rotative);
- Turbo Booster (un pendul inalt),
- Top Spin, Megablitz si o frumoasa reprezentatie a Austriei in miniatura.
- Dizzy Mouse – un roller coaster ce se invarte:
- raul salbatic din Alpi – o banda rulanta va urca colacul gigantic in varful”muntelui” de unde vei aluneca la vale pe un rau “furios”
- Volare - experimentati cum e sa fii Superman intr-un traseu intortocheat de mare viteza (pe burta);

Liliputbahn - va asigura un tur panoramic al parcului, iar un minicar strabate aleea pricnipala si asigura legatura dintre doua zone ale parcului: Riesenradplatz si Calafatisplatz.

Pentru copii este un loc distractiv pentru ca aici pot gasi un autodrom, un miniteren de golf, un castel suspendat ca in povesti, numeroase labirinturi si case ale fantomelor alaturi de personajele lor indragite din desene animate, masinute, topogane, carusele si un planetarium.

Dintre atractiile destinate copiilor cele mai apreciate sunt: Ringelspiel X3 (trei carusele cu diferite forme), Minidrom X2, Mickey-Express (un trenulet a carui tema este lumea soricelului Mickey Mouse), Ball Factory (un labirint cu capcane, avand la iesire o imensa baie de bile), Safari, Disneyland.

Variantele de cazare in apropierea parcului pornesc de la urmatoarele tarife calculate pentru luna mai 2013:

de la 150 euro/ 1 persoana in camera dubla/ 3 nopti de cazare cu mic dejun inclus la hotel Lassalle 4*

*tariful a fost calculat pnetru perioada 1-4 mai / 3 nopti.